Interview met directeeur van de Witte Helmen

Het Syrische Comité werd vereerd door de aanwezigheid van een publiek van Syriërs in een speciale bijeenkomst met de directeur van de Civil Defense Organization, die bekend staat als de Witte Helmen in de Nederlandse stad Utrecht. De heer Raed Al-Saleh gaf uitleg over de werkomstandigheden van de organisatie en de geschiedenis van het werk van de organisatie sinds de oprichting tot op heden, waarbij hij de nadruk legde op de rol van de organisatie op verschillende gebieden van dienstverlening en niet beperkt tot de reddingsmissie.
We luisterden naar transparante en openhartige antwoorden op veel vragen uit het publiek.
Al-Saleh riep de Syriërs in het buitenland op om door te gaan op de lange weg van de revolutie, en zij, als civiele verdediging, gaan daarin door, net zoals ze doorgaan met het redden en dienen van mensen, benadrukkend dat de Witte Helmen menselijk, moreel en politiek op één lijn staan met de revolutie, terwijl ze volledig neutraal blijven in het redden van mensen, omdat ze hoe dan ook levens redden. Ongeacht hun achtergrond, benadrukten ze de noodzaak om te werken aan ontwikkelingsprojecten in plaats van tijdelijke hulpprojecten.
Hij benadrukte ook de noodzaak voor de Syriërs om samen te komen over de basisprincipes van de revolutie, omdat die hen echt verenigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *