Rutte, verwelkom vluchtelingen

https://www.amnesty.nl/Rutte_verwelkom_vluchtelingen

Wereldwijd staan we voor de grootste vluchtelingencrisis van onze generatie. Die raakt ook ons. In plaats van ruimhartig vluchtelingen, bijvoorbeeld uit Syrië, te verwelkomen worden ze geconfronteerd met hekken, prikkeldraad en traangas.

Alle landen van de Europese Unie hebben beloofd zich aan het Vluchtelingenverdrag te houden. Dat betekent dat ze vluchtelingen moeten beschermen. Wegkijken is onmenselijk. De EU-landen moeten een eerlijk deel van de vluchtelingen opvangen. Ook Nederland.

De vluchtelingenstroom naar Europa is groot, maar het allergrootste deel van hen wordt opgevangen in de regio. Miljoenen leven daar onder vaak erbarmelijke omstandigheden. Om daarin verlichting te brengen is humanitaire hulp onontbeerlijk.

Door de strenge controle aan de buitengrenzen van Europa, zijn er steeds minder vluchtwegen. Daardoor is de oversteek steeds gevaarlijker geworden. Om te voorkomen dat mensen op zee verdrinken, moeten er veilige vluchtroutes komen.

Vluchtelingen hebben recht op veiligheid. En op een toekomstperspectief. Om die rechten te beschermen is nu actie nodig. Daarom roepen we premier Rutte op ruimhartig vluchtelingen toe te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *